De ce este necesar să avem o copie de rezervă?

Indiferent că e vorba de fișiere video, poze, documente sau date cu caracter personal, informațiile dvs. sunt foarte importante, întrucât trebuie protejate. Pierderea lor poate să vă compromită identitatea, afecta imaginea sau chiar să vă aducă în faliment compania. Prin urmare, datele pe care le dețineți trebuie ocrotite cât mai mult posibil iar din acest punct de vedere intervine copia de rezervă.

Backup-ul sau copia de rezervă este una dintre cele mai sigure metode prin care vă puteți asigura un grad minim de securitate a informațiilor dvs. Digitalizarea a reușit să aducă multe avantaje însă și atacurile cibernetice au crescut proporțional împreună cu acest aspect.

Există multe programe care ne pot ajuta. Ele copiază ceea ce selectăm pe un server în cloud sau în alte surse de stocare sigure și ferite de riscuri precum erorile rezultate din acțiunile utilizatorului, coruperea lor din urma atacurilor, ș.a.m.d.

De obicei, backup-ul se face o singură dată pe săptămână. Doar că, dacă acesta este realizat cât mai regulat, riscul pierderii datelor crește considerabil de mult. Desigur, frecvența la care este efectuat diferă în funcție de caz, deoarece la mijloc există mai multe considerente, precum faptul că utilizatorii în cauză este o companie mare, mică sau individuală. Rata la care se face un backup, de obicei, ține de:

  • cât de des este modificat site-ul;
  • cantitatea de trafic pe care o suportă zilnic;
  • cât de des sunt schimbate, modificate și încărcate pluginurile, respectiv tema sau alte framework-uri.

Pentru a vă proteja datele este absolut necesar să vă faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. Dat fiind faptul că e o sarcină cu un grad foarte ridicat de importanță, furnizorii de servicii web sau cei care oferă găzduire vă pot ajuta din acest punct de vedere.

Dincolo de toate măsurile pe care le adoptați pentru a vă proteja, copia de rezervă poate veni în ajutor, ca într-un caz nefericit să nu rămâneți fără date, ci să le aveți deja disponibile în alt loc, ferit de riscurile care ne pândesc în mediul online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cere ofertă

Dacă dorești să ne trimiți un mesaj sau ești interesat de o cotație, te rugăm să completezi formularul de mai jos. Îți vom răspunde în cel mai scurt timp. Îți mulțumim!